Sign In

Blog

Latest News
Är bollywood filmer redo för IMAX i Sverige?

Är bollywood filmer redo för IMAX i Sverige?

Bollywood filmer som visades för 10 år sedan kan du lätt minnas, jämfört med de antalet som visas nu. Förr var det endast av intresse för distributörerna att visa Khan filmer då de var störst. Ett fåtal filmer som då visades kan du lätt rabbla upp namnen på.

Publiken var inte så stor och därför valde distributörerna att endast visa Khan filmer. Som visades på svensk bio 2-3 veckor efter utsläpp. Det var inte heller lika enkelt att köpa biobiljetter online eller på plats. Endast en biograf, SF Park som ligger inne i stan hade en visning per film och vid ett tillfälle.

Med tiden ökade intresset för bollywood filmer och även publiken började växa, vilket gjorde att även svenskar och folk från andra länder ville se bollywood filmer just för de facinerande danserna och dräkterna med massa bling bling.

Nu är intresset på topp för bollywood filmer
Filmerna är engelsk textade och visas flera gånger på olika SF-biografer runt om i Stockholm, Malmö, Göteborg och andra småstäder. Sf bio förstod den stora efterfrågan av bollywood filmer  vilket har gjort det enkelt för publiken att hitta sin närmaste biograf och även köpa biljetter online utan något strul.

Bollywood har gjort en lång film resa genom Sverige för att kommit där de står idag. Men ännu kvarstår en utveckling att ske.

Eftersom Bollywood har börjat släppa filmer på  IMAX under den senaste tiden har filmer som Padmaavat samt tidigare Doom3, Bahubali och Bang Bang gjorts för IMAX.

IMAX är en av de bästa formaten för att få en uppslukande upplevelse av en film. Hösten 2015 öppnade SF Bio den första IMAX biografen i Sverige som låg i Mall of Scandinavia i Stockholm. Engelska filmer kan du redan uppleva med denna upplösning runt om i Stockholm. Men ännu har ingen bollywood film visats på denna duk.

Tror du att Sverige är redo för Bollywood på IMAX bifograf?

Filmer som Padmaavat och Bahubali som har visats på svensk bio skulle ge en helt annan upplevelse. Vi hoppas att efter den stora efterfrågan av Indiska filmer kommer även Sverige visa dessa filmer på IMAX.

Ni som älskar bollywood filmer är ni redo att njuta av en extraordinär filmupplevelse. Lämna gärna era kommentarer inför detta!

Related Posts